Goed, je bent secretaresse. Toch wel in ‘hart en nieren’. Er gebeurt van alles met jouw vak op de arbeidsmarkt, maar wat betekent dit voor jou? Hoe nu verder? Want er is altijd een verder binnen elk vakgebied, ook al dreigt men hiervoor wel eens de kop in het zand te steken.

Hopelijk is het dus geen sprookje voor je, dat jouw vak razendsnel verandert. Sommige onder ons raken hun baan kwijt door reorganisatie, automatisering, digitalisering, internationalisering of lean of agile werken etc. Het werkloosheidspercentage onder secretaresses in Nederland liegt er tenslotte niet om.

Veel secretaresses merken meer en meer, dat de hun vertrouwde uitvoerende taken verder naar de achtergrond verdwijnen onder meer door de hierboven genoemde redenen.

Nog erger is het, als er ontslag voor je wordt aangevraagd omdat je niet meer voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de uitoefening van jouw baan. Ja wel, jóuw baan maar dan in een totaal ander jasje, dat jou niet meer past.

Als bovenstaande je overkomt, dan moet je jezelf echt afvragen of je nog wel ‘employable’ bent op een arbeidsmarkt die steeds meer van je als secretaresse vraagt.

Waar echter een wil is, is ook een weg.

Tijd voor een reality check dus. Vraag jij jezelf weleens af……

  • Voldoe ik nog wel aan die nieuwe eisen?
  • Ben ik ervan overtuigd met opgedane werkervaring en een (vaak verouderde) secretaressevakopleiding nog toekomst te hebben in dit vak?
  • Wat is mijn eigen ‘toekomstvisie’ voor het secretaressevak en sluit deze aan bij de realiteit?
  • Wil ik mijn expertise verder benutten en in dit vak blijven en zoek ik die verdieping/verbreding in mijn functioneren als managementondersteuner?
  • Wat kan ik nog meer met mijn opleiding en werkervaring om eventueel buiten het secretaressevak naar mijn kansen op de arbeidsmarkt te kijken?

Vragen, die je jezelf echt moet stellen, zeker als je secretaresse wilt zijn én blijven. Maar helemaal als je inzetbaar wilt blijven op de arbeidsmarkt.

Het beantwoorden hiervan en nieuwe wegen inslaan, is voor menigeen onder ons echt niet makkelijk. Hiervoor is vaak hulp nodig.

Deze hulp kan Kiem Select jou bieden.

Wil jij mijn hulp gericht op jouw toekomst? Denk dan eens aan een counsellings- of een persoonlijk verandermanagementtraject.

Of, als je in een reorganisatie komt, een outplacementtraject waarbij jouw werkgever je financieel van dienst kan zijn.

Dit traject heet de Secretaressetransfer. Je ontvangt de begeleiding niet van één maar twéé specialisten binnen het secretaressevak; Diana Mouw-van Riel van Rieel-organisatieverbeteringen en mijzelf.

Meer informatie nodig?

Ga dan naar de website https://www.kiemselect.nl/ voor uitleg over counselling, Het Deltaplan of de Secretaressetransfer.

Behoefte aan telefonisch contact? Bel me dan op 06-40594965.

Het is misschien een grote stap, maar vragen zijn er om gesteld te worden en worden nooit als dom beschouwd.     

Om nieuwe dingen in jouw werkleven toe te laten, zal je eerst oude dingen moeten leren los te laten om verder te kunnen gaan!

Verder met jouw eigen ontwikkeling en invulling van misschien sluimerende ambities.

Word weer de kapitein van jouw eigen schip en neem contact met me op.

Ik zie er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!!

Met een hartelijke groet,

Cora Toker

Directeur Kiem Select