Gek om te schrijven dat ik dit jaar mijn 25-jarig werkjubileum met Kiem Select kan vieren. Bijna onwerkelijk…..

Toen ik in oktober 1996 begon met werving en selectie van secretarieel personeel, had ik nooit durven dromen dat mij een dergelijk lang bestaan werd gegund door mijn opdrachtgevers en kandidaten. 

Daar ben ik echt dankbaar voor. Dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen als persoon en mijn werkmethode. Dankbaar voor de vaak open en eerlijke samenwerking. Dankbaar voor de fijne contacten met kandidaten en opdrachtgevers, die vaak verder gaan dan zo snel mogelijk iemand plaatsen bij een organisatie.

Regelmatig krijg ik te horen, dat Kiem Select hierom breed wordt gewaardeerd. Dat mijn werkmethode en omgang met mensen écht persoonlijk is en geen loze tekst op een website. Een persoonlijke behandeling om de samenwerking tussen consultant, kandidaat en opdrachtgever te bewerkstellingen met het doel om zo de juiste match te maken. Of, als dit niet lukt, een gesprekspartner te zijn om naar oplossingen te zoeken voor die werkzoekende of organisatie die met een probleem zit de juiste ondersteuning te vinden.

Dat dit het onderscheid is dat Kiem Select maakt op de arbeidsmarkt maakt mij blij; door doodgewoon te luisteren, menselijk, eerlijk en betrouwbaar te zijn een meerwaarde te kunnen vormen. Echter deze woorden zo uitspreken voelt bij mij wat ongemakkelijk. Voor mij is dit niet speciaal. Het is wie ik ben, hoe ik mensen benader en met ze omga. Op een manier zoals ik ook wil worden benaderd door anderen. Een gezonde wisselwerking. We hebben elkaar tenslotte nodig.

Daarnaast is er de liefde voor het secretaressevak, maar ook breed managementondersteunend. De positie die degene, die dit vak uitoefent, inneemt in de organisatie. Die regelmatig wordt ondergewaardeerd, maar ook over het paard kan worden getild met alle gevolgen van dien.

De samenwerking met een manager, MT, bestuur of DT. De rol, die de secretaresse of managementondersteuner pakt om alles te coördineren, regelen en organiseren om hun en eigen workload overzichtelijk te maken en te stroomlijnen. De communicatie tussen het management en de werkvloer vlot trekt door organisatiesensitief op te treden.

Een vak dat zo breed kan worden ingezet als de ambitie van een secretaresse/ managementondersteuner en degene die zij/hij ondersteunt toelaat, maar ook om een nog hoger doel te behalen, want plafonds bestaan niet. Daar kan tenslotte door de degene die wil een etage op worden gebouwd. 

Ambitie is het woord dat hier bij past. Ook al wordt het ambitieus zijn vaak als streberigheid gezien en als een negatief iets ervaren. Toch is ambitie in mijn ogen een veel betere optie dan de vaak geziene algemene term ‘het zoeken naar een nieuwe uitdaging’ in een loopbaan of bij het zoeken naar een nieuwe medewerk(st)er. Tenslotte kan de betekenis van uitdaging ook provocatie zijn, dat júist een negatieve lading weergeeft.

Ambitie betekent voor mij het behalen van een bepaald doel voor en door een individu of team/organisatie. Ambitie om het beste uit jezelf (in een functie) te halen, maar ook bijv. in een samenwerking met een manager of collega. Het juiste gebruik van aanwezige talenten, ontwikkelingen en groei zonder angst of schroom. Het inzicht en lef hebben om de weg van optimalisatie in te slaan. 

Dat dit al jarenlang een stokpaardje van mij is, is bekend bij degenen die bij mij al langer kennen of zelfs een recentelijk een gesprek met mij hebben gehad.Om dit stokpaardje een ‘gezicht’ te geven, heeft veel denkwerk en inzet gekost. Sinds 2019 ís dit gezicht er door de uitbreiding van Kiem Select met Kiem Kompas en de Kiem Kompas Academy.

Het maakt mij oprecht gelukkig, dat het concept om alles onder 1 dak te bieden voor secretaressen, managementondersteuners en managers nu werkelijkheid is geworden. Een werkelijkheid, die dankzij het team waarmee ik samenwerk, de ambities van secretaressen, managementondersteuners en managers binnen handbereik brengen. 

Ondanks Corona of misschien wel dankzij Corona staan mensen en organisaties open voor veranderingen binnen het management en de ondersteuning. We kunnen al veel mensen helpen. Helpen in te zien dat een kostbaar goed voor het grijpen ligt.  

Het kostbare goed aan talenten, groei en ontwikkelingen die er zijn om te gebruiken, te koesteren en te ontplooien. Het is echt bijna onvergeeflijk als je dit jezelf niet gunt als secretaresse of managementondersteuner, maar ook als manager. De eerste stap nemen naar een optimale inzet van de kracht, intelligentie en ontwikkeling van een mens, een organisatie is misschien moeilijk te realiseren, maar binnen handbereik voor eenieder die zich hiervoor durft open te stellen. 

Dare to think out of the well known box!

Met alle werkgebieden van Kiem op het gebied van werving & selectie, coaching en opleiding kan en wil ik je/jullie van dienst zijn waarbij niet in (zelf) opgelegde hokjes wordt gedacht, maar in grenzen die met de juiste begeleiding positief kunnen worden overschreden. 

Laat die 40+ jaar werkervaring van mij met secretaressen/managementondersteuners en managers i.c.m. de kracht van het Kiem Kompas team werken voor jou als individu, voor jullie als team en organisatie.

Ik kijk er naar uit je/jullie (weer) te mogen ontmoeten en samen een weg in te slaan naar jouw/jullie succes!

Met een warme groet,

Cora Toker

 

PS. Blijf de site en social media van Kiem volgen. 

Die 25 jaar zijn er om te worden gevierd. Iets speciaals mee te doen, maar dan wel gericht op jullie…….. Jullie voordeel, jullie groei!