KIEM kompas logo 2019

 

Wat is Kiem Kompas?

Kiem Kompas is dé tool voor de professionele managers én managementondersteuners die persoonlijke groei en ontwikkeling ambiëren, maar dit ook nastreven in hun samenwerking.

Mensen met lef.

Mensen die leiderschap (over zichzelf en anderen) serieus nemen en daadwerkelijk het verschil willen maken.

 

Wie zijn Kiem Kompas?

Kiem Kompas is een samenwerking van drie zelfstandige ondernemers:

 • Cora Toker - Directeur van werving- en selectiebureau Kiem Select.
  • Specialisatie: management ondersteunend personeel
 • Elsbeth van Lienden -  Directeur Inspirerend leiderschapsbureau The Pink
  • Walnut, executive business & personal coach.
 • Mieke Bos -           Directeur van het bureau Mieke Bos -
  • Werken en Ontwikkelen Adviseur, trainer en coach.

 

Waarom Kiem Kompas?

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Organisaties zoeken medewerkers die hun visie kracht kunnen bijzetten. De vraag naar hoger opgeleid personeel, een leven lang leren en lean werken bepalen binnen veel beroepsgroepen de norm.

Ook binnen de managementondersteuning.

Wij hebben de handen ineengeslagen om de manager en managementondersteuner te helpen om hun samenwerking te verbeteren.

Van de invulling van een vacature t/m de begeleiding op de werkvloer van een nieuwe of bestaande samenwerking.

Dat deze samenwerking niet altijd als vanzelf van een leien dakje gaat, weten wij uit ervaring. Steeds vaker krijgen wij de vraag vanuit opdrachtgevers hoe manager en managementondersteuner het beste uit hun werkrelatie kunnen halen ten voordele van hen en de organisatie waarin en waarvoor zij werkzaam zijn.

Helaas is niet iedereen meegegroeid met deze ontwikkelingen. Daarnaast worden van veel hbo-opgeleide medewerkers de competenties niet volledig benut. Er wordt nog (te) vaak teruggegrepen op vertrouwde werkverhoudingen. Met als resultaat: medewerkers die verdrinken in een samenwerking, die de weg kwijtraken of die onvoldoende worden uitgedaagd, niet de rol kunnen pakken die ze graag willen en uiteindelijk afscheid nemen van de organisatie. Dit betekent verlies van gemaakte investeringen door alle betrokken partijen, terwijl het voorkomen kan worden door de mogelijkheden te zien én toe te passen.

Vragen waarvoor managers en managementondersteuners bij Kiem Kompas terecht kunnen, zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe pakken we onze samenwerking effectief aan?
 • Waar worden kansen in onze werkrelatie onbenut gelaten?
 • Wat moeten en kunnen we tegen elkaar zeggen?
 • Waarop moeten we elkaar kunnen wijzen en waarin moeten we elkaar kunnen vertrouwen?

 

Wat houdt het programma van Kiem Kompas in?

Met ons programma maken we inzichtelijk wat het is dat een manager weerhoudt om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden in ondersteuning en wat de managementondersteuner weerhoudt om haar rol te pakken en juist die gewenste ondersteuning te bieden.

Daarnaast is ons programma praktisch van aard. Zowel vakinhoudelijk opgezet als transformatief. Wij geloven er niet in dat een ‘quick fix’ of alleen meer kennis leidt tot blijvend resultaat.

De teamleden van Kiem Kompas helpen, elk vanuit hun eigen specialisme, zowel de manager als de ondersteuner in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling om de samenwerking te optimaliseren en een waardevolle, betrouwbare plek in de organisatie in te laten nemen.

Ervaar jij als directeur, manager of managementondersteuner de nodige spanning m.b.t. een niet optimale werkrelatie of -situatie? Dan komen wij graag met je in gesprek om samen na te gaan waar de verbeterslagen gemaakt kunnen worden.

Wil je samen met Kiem Kompas de koers bepalen voor je samenwerking en dus de organisatie? Kijk dan in ons programma aanbod naar de mogelijkheden voor trainingen, workshops, mentor/kennissessies en werving- en selectie.

Heb je vragen of wil je kennismaken? Neem dan gerust contact op met een van ons. Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij ontmoeten je graag!

 

Cora Toker

Tel: 06-40594965 of 0575-571610.

Elsbeth van Lienden

Tel: 06-44355027 

Mieke Bos

Tel: 06-41757838.