“Ik voel me eenzaam in mijn werk”.

Die kwam binnen bij mij tijdens een intakesprek met een kandidaat, die uiteraard anoniem blijft in deze column. Wel de reden voor mij om na lange tijd weer eens ‘in de pen te klimmen’, omdat haar verhaal niet op zich staat.

Als managementassistente voelt zij zich niet verbonden met haar manager, niet gezien en niet gerespecteerd. Het is niet dat zij nog maar net begonnen is bij deze organisatie. Door de jaren heen heeft ze een groot gedeelte van haar werkleven hieraan gewijd d.m.v. het ondersteunen van diverse managers, collega’s en klanten. Ze heeft zich altijd aangepast en veel van zichzelf gegeven om de werklast van een manager te structureren en te ondersteunen. Met het belang van de organisatie en klanten voorop in haar werkdiscipline. Een betrouwbare referent beaamt dit ook. Ze wordt gewaardeerd binnen de organisatie. Het ontbreekt haar absoluut niet aan proactief handelen of assertiviteit. Ze is up-to-date qua vakkennis door scholing en heeft een gezonde werkervaring. Ze voelt zich echter alleen in haar werk.

De samenwerking met deze manager is dusdanig uit balans, dat het niet tot nauwelijks werkbaar is. Een werksituatie die voor beide en uiteindelijk de organisatie toxisch wordt met alle gevolgen van dien. 

Haar verhaal staat niet op zich, omdat vele secretaressen zich weleens eenzaam voelen in hun functioneren. Respect voor hun handelen, meedenken, etc. ontbreekt gedeeltelijk of zelfs compleet. Ze attenderen respectvol op misverstanden in de samenwerking, maar zijn daardoor ook regelmatig een roepende in de woestijn. Ze worden niet gehoord, want ze zijn maar secretaresse. Gaat het mis in een samenwerking, dan wordt maar al te vaak niet naar een manager gekeken maar naar de secretaresse. Zij is moeilijk en moet zich maar aanpassen of …….

 

Ik ben opgegroeid in een dorp waar een golfzwembad was. De zomervakantie was er om met een vriendengroep te vieren. Om het half uur klonk de sirene en dan werden er golven gemaakt door technisch vernuft. Voor de durfallen dolle pret, maar voor anderen was het soms best moeilijk om zonder zwembandjes boven water te blijven. Niet echt cool, dus ze gingen zonder deze hulpstukken te water. Hulp vragen bij vrienden was een ‘no go area’, want dan je werd gezien als een watje en hoorde niet bij de groep. Dit werd bepaald door de leider van de vriendengroep met alle gevolgen van dien. Er gebeurde ongelukken, de vriendengroep viel uiteen en het was niet ongebruikelijk dat de leider uiteindelijk alleen stond zonder zich te beseffen dat zijn/haar leiding de oorzaak was van een niet fijn einde van de zomervakantie. Voor zichzelf en voor de groep.

Ieder mens heeft van tijd tot tijd die zwembandjes nodig. Dit is geen schande en in principe ook te verkrijgen. Het helpt om je een betere zwemmer te laten worden, zodat je niet kopje onder gaat. Ongeacht of het nu een manager, een secretaresse of een secretaresseteam betreft. We hebben elkaar nodig om goed te presteren, plezier te halen uit het dagelijkse werk en samen te werken t.b.v. het behoud van een goed werkend team. 

Het is de kunst om die kwetsbaarheid te durven tonen, een hulpvraag te stellen zonder het gevoel van respect en integriteit te verliezen. Het is niet alleen goed voor het individu, maar juist ook voor het team en uiteindelijk de organisatie. 

Als dit verhaal bij jou een gevoel van herkenning oproept, ga dan na wat jij kunt doen om een werksituatie ten goede te keren. Voor jezelf, voor jouw manager en jouw team. Kun je dit niet alleen, dan zijn er zijn legio mogelijkheden waar je hulp kunt vragen (in- of extern).

Oriënteer jezelf eerst. Bepaal wie jouw of zelf jullie zwembandje kan zijn en maak dan de stap om dit bespreekbaar te maken met jouw manager, maar ‘verzuip’ niet. Daarvoor ben je te kostbaar.

Heb je behoefte om na het lezen van deze column contact met mij te zoeken, dan kan dit zeker. Soms helpt het om gewoon met een iemand in alle vertrouwelijkheid te sparren, die jouw vak en positie in een organisatie begrijpt. 

Kan ik je op een bepaald moment niet verder helpen, dan is mijn netwerk groot genoeg om samen na te gaan wie die persoon dan wel zou kunnen zijn.

Pas goed op jezelf, respecteer jezelf en neem actie voor jezelf!

Cora 

Het lespakket van de Kiem Kompas Academy  is uitgebreid met een post-hbo leergang en twee trainingen t.w.:

  • post-hbo leergang “Leidinggeven aan secretaressen”,
  • training “Bedrijfs- en organisatiefinanciën voor de secretaresse”,
  • training “Presenteren met Power”.

Deze laatste training is niet alleen bruikbaar voor secretaressen/managementondersteuners, maar ook voor managers. 

 

De andere leergangen/trainingen/workshops zoals vermeld op de pagina van Kiem Kompas Academy blijven natuurlijk gewoon doorgaan

www.kiemselect.nl/kiem-kompas-academy

 

Informatie nodig?

Bel of mail mij (06-40594965 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een nieuw jaar waarvan we bijna de eerste maand hebben afgesloten. In die maand zijn er weer goede samenwerkingen opgezet met opdrachtgevers en kandidaten.

Kiem Select

  • De vacature voor een internationaal directiesecretaresse ingevuld bij BMIThegon B.V. te Baak. De nieuwe samenwerking tussen directeur en secretaresse start op 1 maart 2022.
  • Het Utrechts Monumentenfonds zoekt samen met Kiem Select naar een allround secretaresse ter ondersteuning van de directeur en een compact team met daarbij een flexibele schil. De eerste gesprekken vinden op 4 februari a.s. in Utrecht plaats.

Kiem Kompas

  • De analyse van een bestuurssecretariaat voor een organisatie in Haarlem is afgerond en het functieprofiel is geschreven. Met dit profiel wordt een nieuwe bestuurssecretaresse gezocht.
  • Het team van Kiem Kompas komt 8 februari a.s. weer bij elkaar om nieuwe ideeën verder uit te werken. 

Kiem Kompas Academy

  • De groep studenten van de post-hbo leergang “Bedrijfs- en organisatiekunde voor de secretaresse” is volgende maand alweer toe aan de vierde fysieke lesdag. Vanwege de goede ervaringen van de studenten deze groep en de eerdere pilot, gaat eind zomer 2022 een volgende groep van start (inschrijven is nog mogelijk). 
  • De workshop “De Assertieve Managementondersteuner” vindt plaats op 4 maart a.s. Ook vanwege positieve ervaringen van de drie groepen die hier eerder aan deel hebben genomen. 

Heb je ook behoefte aan persoonlijke begeleiding tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan of medewerk(st)er? Of staat ontwikkeling op het wensenlijstje in 2022 door het volgen van een opleiding, training of workshop? Of misschien wel een coachingstraject om een samenwerking te optimaliseren tussen manager en ondersteuner?

Dan biedt het dienstenpakket van Kiem Select, Kiem Kompas en de Kiem Kompas Academy alles onder 1 dak voor manager en managementondersteuner. 

Bel gerust voor meer informatie hierover (06-40594965 of 0575-571610) of mail vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bijeenkomst, die het team van Kiem Kompas voor de Achterhoek Assistants heeft verzorgd op 10 oktober jl, was een groot succes!

Wat een interactie en gedurfde kwetsbaarheid werd er getoond door de aanwezigen tijdens de workshop “profileren kun je leren”.

Door ervaringen te delen ontstond er een gevoel van eenheid. Girl Power!!

Direct toepasbare adviezen werden meegenomen door de leden. Ze hebben deze ook al in de praktijk kunnen inzetten voor zichzelf op hun unieke werkplek als managementondersteuner.

Op 5 november a.s. verzorgt het team van Kiem Kompas de landelijke Training- en Opleidingsdag voor de Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners.

 

 

Workshop Engels en Duits voor secretaresse/managementondersteuner in de regio Arnhem 

Wij nodigen u graag uit! 
​​​

Elycio Talen Arnhem en Kiem Kompas met de daaraan gekoppelde Kiem Kompas Academy (onderdelen van Kiem Select) slaan de handen ineen! We combineren onze 55 jaar ervaring in taal- en cultuurtraining graag met de 25 jaar ervaring in secretariële en managementondersteuning van Kiem Select. Samen hebben we twee mooie workshops voor de professionele secretaresse/managementondersteuner samengesteld waarbij ook u van harte welkom bent!

Wat is Kiem Kompas?
Kiem Kompas is er voor managers en secretaressen/managementondersteuners die hun samenwerking willen optimaliseren en hierin persoonlijke groei en ontwikkeling ambiëren. Professionele coaches staan voor u klaar en ondersteunen bij het volgen van gerichte trajecten. De Kiem Kompas Academy maakt deze begeleiding compleet en stimuleert professionals om daadwerkelijk vorm te geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling d.m.v. passende workshops, vakopleidingen en trainingen. 

Een mooie match dus met taleninstituut Elycio Talen! Al 55 jaar verzorgen we zakelijke taal- en cultuurtrainingen op maat voor managers en professionals zodat u in alle taalgebieden ter wereld de gewenste resultaten behaalt.

Praktische informatie
Workshop Engels voor managementondersteuners 
Thema: Telephoning & writing in English
Niveau: B1
Startdatum: 20 oktober 2021
Duur: 5 uur
Locatie: Elycio Talen Arnhem

Workshop Duits voor managementondersteuners 
Thema: Telefonieren & schreiben auf Deutsch
Niveau: B1
Startdatum: 27 oktober 2021
Duur: 5 uur
Locatie: Elycio Talen Arnhem

Speciale jubileumactie bij beide workshops 
Omdat we middenin het feestelijke jubileumjaar van Kiem Select zitten is er een mooie actie aan deze workshops verbonden! U ontvangt een gratis intake van 20 minuten door een professionele taaltrainer van Elycio Talen. Zo weet u bij aanvang van de workshop exact wat uw taalniveau is!

Meer weten of direct inschrijven? 
Leuk! Dat kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt z.s.m. uw inschrijfformulier.