Werving en selectie

De beslissing een vacature oftewel selectieprocedure uit handen te geven, wordt veelal niet zomaar genomen. Wegen de kosten van uitbesteding aan een werving- en selectiebureau op t.o.v. zelf de wervingsprocedure ter hand te nemen?

De voordelen van uitbesteding is besparing van tijd en uiteindelijk geld. Uw en de agenda’s van uw medewerkers worden beduidend minder belast. U kunt zich richten op de voortgang van uw organisatie terwijl Kiem Select er voor u is gedurende én na de procedure.

Uw gids en vertrouwenspersoon; voor u, uw medewerkers, maar ook voor de sollicitanten tijdens het werving- en selectietraject. Hierbij werkt Kiem Select bij voorkeur op basis van exclusiviteit en ‘no cure – no pay’.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Gestart wordt met een persoonlijk gesprek tussen u als opdrachtgever en Kiem Select. Bij voorkeur bij u op kantoor. Een vacante functie invullen, betekent het vinden van een nieuwe collega. Een managementondersteuner die deelt uit gaat maken van uw team. Kiem Select leert niet alleen uw team graag kennen maar ook de werksfeer en ambities van de organisatie om de juiste match te kunnen maken. Daarnaast wordt bepaald welk type arbeidsverband u met de nieuwe medewerker wilt aan gaan. Heeft u behoefte aan flexibele invulling van uw personeelsbestand tijdens pieken en dalen of juist behoefte aan een langer arbeidscontract?

Hierna wordt het functieprofiel opgesteld en begint de search naar geschikte kandidaten waarbij u mag rekenen op 3 tot 4 kandidaten die aan u en uw team worden voorgesteld. Deze selectie wordt door Kiem Select samengesteld na het spreken van diverse kandidaten (nieuw of reeds ingeschreven). De kandidaten worden gescreend, referenties en diploma’s gecheckt. U hoeft zelf niet het grote aantal reacties te beantwoorden, gesprekken af te nemen voordat een selectie wordt gemaakt.

Samen met hen gaan wij als team het sollicitatietraject in. Tijdens het traject houdt Kiem Select de vinger aan de pols en zorgt voor duidelijke en directe feedback n.a.v. de gesprekken die worden gevoerd.

Na het maken van de keuze en de start van de nieuwe collega laat Kiem Select u en haar kandidaat niet los. Tijdens de proeftijd is er regelmatig contact over de nieuw opgezette samenwerking en de vorderingen die worden gemaakt. Een samenwerking moet groeien. Elkaar leren kennen, de posities binnen het team bepalen en vanzelfsprekend een correcte manier van inwerken vormen hiervoor de basis. 

Begeleiding bij screening kandidaten voor in- of externe vacatures.

 

Kiem Select kan ook worden ingezet bij de invulling van een vacature als partner van uw HR-adviseur of uzelf tijdens een werving- en selectieprocedure.

Er wordt een functieprofiel besproken/opgesteld. De screening verloopt als hierboven genoemd. De eerste sollicitatiegesprekken worden door Kiem Select alleen afgenomen op het kantoor in Vierakker of op locatie samen met u en/of uw HR-adviseur. 

Kiem Select brengt een advies uit waarna u de laatste fase omtrent een arbeidscontract of opdrachtgunning zelf afhandelt. De nazorg van Kiem Select wordt hierbij niet geboden. Voor deze begeleiding kunt u een offerte aanvragen maar valt niet onder de no cure-no pay voorwaarde.