Cora Toker

In 1996 heb ik de sprong gewaagd en ben ik een zelfstandig werving- en selectiebureau gestart, omdat mijn werkwijze niet past bij de reguliere (uitzend)bureaus. Gewapend met jarenlange persoonlijke werkervaring als hr- en managementondersteuner en de passie voor en met mensen te werken.

Onder het motto “history is not made by doing nothing” heb ik mijn werkervaring, kennis en kunde ingezet om een verschil te maken op de arbeidsmarkt voor management en managementondersteuners. Onderscheidend door daadwerkelijke persoonlijke contacten onderhouden en begeleiden van de w&s-procedure, ook na plaatsing.

Waarom? Omdat het genoemde persoonlijke contact en begeleiding mijn drijfveren zijn in mijn werk. Een plaatsing van een kandidaat bij organisatie X houdt niet op na de eerste werkdag. Het is voor mij belangrijk dat een match goed verloopt. Tenslotte is er veel geïnvesteerd door alle betrokken partijen en dan spreek ik niet alleen over het financiële gedeelte.

Ondertussen mag ik trots zijn op een jarenlange samenwerking met organisaties en managementondersteuners.

Kiem Select is uitgegroeid tot een begrip op het gebied van managementondersteuning door support professionals en werkt al jarenlang nationaal. Daar ben ik echt dankbaar voor.

Echter als ondernemer moet je jezelf regelmatig opnieuw uitvinden om het bestaansrecht van jouw onderneming te waarborgen. Dit heb ik de afgelopen jaren ook gedaan door het starten van een advies- en opleidingstak m.b.v. mijn team ervaren mentoren/trainers en docenten.

Door mijn jarenlange ervaring opgedaan door gesprekken voeren, bemiddelen en begeleiden, heb ik moeten constateren dat er gaten zijn ontstaan in de verwachtingspatronen bij het management en de support professional(s) bij het aangaan van een samenwerking. Door allerlei factoren lopen ze te vaak niet meer synchroon. Lopen secretariaten niet meer goed en vormt hybride werken nogal obstakels op omdat de hang naar fysieke ondersteuning toch weer terrein wint. Redenen die voor mij duidelijk waren en hebben geresulteerd in deze uitbreiding van Kiem Select met de Kiem Kompas en de Kiem Kompas Academy.

De supervisie blijft bij mij, maar ik heb vertrouwen in mijn team dat zich af en toe uitbreidt met mentoren en trainers die incidenteel worden ingezet.

Een stap die voor mij groot was, maar waar ik geen spijt van heb gezien de resultaten. Het hoort bij groeien en ontwikkelen. Net zoals ik dit zelf nastreef, zullen support professionals en managers zichzelf ook regelmatig opnieuw moeten uitvinden om hun connectie met de arbeidsmarkt, hun vakgebied en persoonlijke ontwikkeling niet te verliezen.

Durft u ook de stap sprong naar positieve ontwikkelingen  te wagen, maar heeft u hier hulp bij nodig?

Bel mij dan. Ik maak graag kennis met u.

 

Cora Toker-Dekkers